Eilisistä häistä innostuneena ajattelin kirjoittaa muutamia havaintojani häävieraan ominaisuudessa. Kaikillahan on omat mieltymykset ja niin edespäin, mutta kirjoittelen vähän mitkä asiat minua miellytti häissä ja sitten taas ei niin lujaa miellyttänyt...

Aluksi tunnelma hääpaikalla oli hieman mielestäni kankeahko, kun ihmiset odottelivat koska ja mitä ensimmäisenä tapahtuu. Pöytiin oli jaettu ohjelmalappunen josta sai kyllä katsoa missä järjestyksessä ilta etenee. Toki niihin ei voi oikein kellonaikoja laittaakkaan. Mutta aistittavina alkujännitystä ja sormienpyörittelyn lomassa olisi kiva ollut, että taustalla olisi häävastaanoton aikana odottaneille soinut vaikka hiljaa taustalla häämusiikkia, rakkauslauluja. Olisi päässyt vähän tunnelmaa ja välillä olis muistanut, että on häissä eikä hautajaisissa. 

Häävieraita oli varmaan noin 100. Isoihin pohjalaishäihin tottuneena tämä tuntui kouralliselta porukkaa, mutta sekin on niin yksinomaan hääparin oma asia keitä haluaa kutsua häihin että siitä en ala valittamaan. Koska kaikki maksaa niin paljon nykyään niin onhan se hyvä satsata lähimpiin niin paljon että kaikki on tavallaan viimeisen päälle ja ruokaa riittää. Ja säästyyhän siinä hääparikin varmaan niin rahallisesti kuin henkisesti ja fyysisestikin hieman, kun häät säilyy pienimuotoisena.

Ohjelmien väliin olisin toivonut myös pientä infoa mikin kautta kuinka kauan tauot on, että ehtiikö käydä jaloittelemassa ulkona. Sekä näillä tauoilla olisi voinut musiikki soida hieman kanssa taustalla. Kun ihmisiä ei ollut niin paljon niin se mölytaso ei noussut kuitenkaan niin paljon joten taustalle olisi sopinut pieni musiikki... ehkä ihmisten puheensorina ja keskustelutaidotkin olisi sieltä heränneet musiikin tahdissa, kun tällaiset tilanteet voivat olla hieman jännittäviä joillekin. On uusien ihmisten tapaamista, sekä pieni stressinpoikanen syntyy myös siitä onko tukka hyvin, onko hame nätisti ja puhdas joka paikasta vielä, onko meikki hyvin jne...

Isoo plussa oli boolin kanssa yhtäaikaa esiin tuotu karkkibaari lapsille ja lapsenmielisille ;) Tosin se karkkibaari olisi voinut olla vähän kauempana boolibaarista, ettei lapsille olis tullut mieleen että se on mehua jota voi ottaa hanasta. Mutta onneksi oli tarkkoja silmiä..

Myös laulava dj sekä karaokeisäntä oli hyvä veto häihin että oli kaikille jotain. Sama ihminen lauloi ensin häävalssit ja muutamia muita lauluja. Sitten hän soitti levyltä musiikkia ja loppuillasta myös sai hääkansa laulaa karaokea jota hän juonsi niinkuin baareissa yleensä. Boolin innoittamana laulamaan pyrkijöitä oli puolen tunnin jonoon asti vaikka kaikilta sitä lauluääntä ei niin löytynytkään. Osa oli kyllä sitä luokkaa, että heti olis voinut iskelmälaulukilpailun finaaliin lähettää. Mutta hauskaa oli ja meno nousi iltapäivän kangerteluista huolimatta kattoon yön pikkutunneilla.

Ruoka oli myös hienosti esille laitettu ja hyvän makuista. Hyvin perinteisellä hääruoalla mentiin. Perunoita, lihaa, kastiketta, erilaisia salaatteja ja kasvisgratiinia. Juomana kotikalja, mehu, vesi ja maito. Sekä tietysti leipää oli tarjolla. Hääkakun kanssa oli kahta sorttia kuivakakkua, kotijuustoa ja keksiä.  Myös yöpala oli tosi maittavaa; patonkia, salaattia, kotijuustoa, itse tehtyjä lihapullia (nam), nakkeja. Myös kahvia ja keksejä sekä kuivakakkua oli vielä jäänyt juhlapöydästä ja niitä oli sitte tarjolla yömyöhälle. Se oli tosi hyvä kuskejakin ajatelle.

Ongelmaksi joskus muodostuu, että useinmiten miehet käy potkimassa ulkona autonrenkaita tai peräloosterilla ja sitten hetken päästä ollaan aivan tillin tallin. Tämä ei mielestäni kuulu asiaan että ollan aivan perse.... toisen häissä. Eikä se juopunut nainenkaan häissä niin kaunista katseltavaa ole. Ensin tälläydytään niin fiiniksi ja loppuillasta unohtuu kaikki etiketit.

Hienoa oli seurata myös iäkkäämpiä ihmisiä jotka vetivät valssista discoon lavalla. Ottivat pienet nokoset ja jatkoivat taas hetken päästä ihan täysillä. Myös pienempää väestö kiinnosti tanssin salat. Suloisimipia oli tietysti ne pienet prinsessat jotka häävalssinkin aikana kilpaili vieraiden huomiosta hääparin rinnalla tanssilattian pyörteissä. 

Loppuyhteenvetona voin sanoa, että meno parani täyteen 10 yöhön mennessä. Ja lopuksi totean, että minä olin se kuski joten tämä ei johtunut siitä alkoholin esilletuonnista :)